Privacy

Privacy- en Cookiestatement Bescherming Persoonsgegevens

Natuurlijk Achterhoek maakt op haar website gebruik van cookies. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens van onze bezoekers. Natuurlijk Achterhoek is hiervoor verantwoordelijk. Binnen de organisatie geldt Jeroen de Jong als contactpersoon voor privacy- en gegevensverwerking. Welke gegevens we exact verzamelen en welke rechten u heeft, lichten we toe in onderstaande verklaring. (De laatste wijziging is geweest in april 2018).

Doel

De persoonsgegevens die worden verzameld op onze site worden door ons uitsluitend gebruikt voor het aangaan en uitvoeren van onze werkzaamheden, zoals beschreven op de website. Onderdeel hiervan is ook het aangaan van nieuwe relaties gericht op uitbreiding van onze werkzaamheden.

Algemene persoonsgegevens

Wij houden de algemene gegevens van onze bezoekers bij. Wanneer u onze site bezoekt registreren wij het tijdstip, de locatie en de gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden zoveel mogelijk geanonimiseerd voordat deze worden gebruikt en nooit zonder toestemming aan derden verstrekt.

Contactformulieren & e-mail

Op onze website kunt u middels het contactformulier met ons in contact komen. De gegevens die u invult en toestuurt zullen nooit zonder toestemming worden verstrekt aan derden. Data en persoonsgegevens die u invult op de contactformulieren, zullen worden bewaard zolang het nodig is om de inhoud van de e-mail te beantwoorden of af te handelen. Al onze formulieren zijn beveiligd middels een https verbinding. Uw gegevens worden hierdoor versleuteld naar ons mailadres verzonden.

Beveiliging van persoonsgegevens

Wij zijn erg voorzichtig met onze persoonsgegevens en waken ervoor dat onbevoegden toegang krijgen. Toegang tot logbestanden met persoons- en bezoekgegevens is beveiligd en beperkt middels wachtwoorden en toegang is alleen mogelijk voor de data-verantwoordelijke, zoals benoemd in de eerste alinea.

Cookies

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door de browser op de harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Deze cookies beschadigen uw computer niet. U kunt het plaatsen van cookies weigeren of geplaatste cookies verwijderen via uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies vindt u in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser. Natuurlijk Achterhoek gebruikt de volgende cookies:

1) Functionele en technische cookies

Dit zijn cookies die onmisbaar zijn om onze website beter te laten functioneren. Denk bijvoorbeeld aan het onthouden van uw cookievoorkeur. Deze zijn noodzakelijk om te weten of u wel of geen toestemming heeft gegeven voor het opslaan van bijvoorbeeld Google Analytics en Social Media cookies op uw apparatuur.

2) Optimalisatie cookies

Deze worden na uw toestemming geplaatst om de werking van onze website te optimaliseren. Dit zijn bijvoorbeeld cookies van Google Analytics en Hotjar. Met deze cookies kan Natuurlijk Achterhoek bijhouden welke pagina’s er bijvoorbeeld goed en minder goed bezocht worden of welke pagina’s een foutmelding geven. Op basis van de gegevens die deze cookies verzamelen, zal Natuurlijk Achterhoek haar website blijven verbeteren.

3) Tracking cookies

Deze cookies worden ook wel ‘third party’ cookies genoemd. Na akkoord/toestemming plaatsen andere partijen tracking cookies op uw apparatuur om uw advertenties beter af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt buiten hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

4) Social media cookies

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te weten wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Uw rechten

U heeft het recht om te zien welke gegevens wij verwerken. Als persoon mag u deze gegevens opvragen en een verzoek indienen om deze te verwijderen. Natuurlijk Achterhoek zal na dergelijk verzoek deze gegevens overdragen in een overzichtelijk databestand. Als blijkt dat deze gegevens incorrect zijn, zal Natuurlijk Achterhoek deze corrigeren of indien gewenst op het eerste verzoek direct verwijderen. Stuur voor het opvragen van gegevens een e-mail via het contactformulier.

Bent u ontevreden over de manier waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens? Laat het ons dan weten. Natuurlijk Achterhoek lost dit graag samen met u op. Een andere mogelijkheid is om de Autoriteit Persoonsgegevens te tippen.

Blokkeren van cookies

Het is ook mogelijk om cookies te blokkeren of geen toestemming te geven of de cookies achteraf van uw computer te verwijderen. De wijze waarop is afhankelijk van de browser die u gebruikt; dit kan in de meeste gevallen via de privacy settings bij uw browserinstellingen.

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die bijvoorbeeld middels een hyperlink zijn gelinkt aan www.natuurlijkachterhoek.org. Hierdoor kan Natuurlijk Achterhoek niet garanderen of deze partijen op gelijke wijze omgaan met hun persoonsgegevens. Wilt u dit zeker weten? Ons advies is ook om bij deze partijen de privacyverklaring te lezen voordat u gebruik maakt van de betreffende website.