Knotwilgen – Netterden

 

 

 

Landschapsfoto van een rij knotwilgen vlakbij Netterden in de Achterhoek

Knotwilgen – Netterden

 

Een rij knotwilgen op een koude mistige ochtend in de winter. Ze staan vlakbij de zandafgraving in Netterden. Het zandwinningsbedrijf investeert hier in nieuwe natuur. Het is een prachtig gebied en bij uitstek geschikt voor vogelaars. Door de laaghangende mist worden de bossen van het Montferland, die normaal gesproken de achtergrond vormen, aan het zicht onttrokken.

Goudgele aren – Montferland

 

 

Landschapsfoto van een aren veld in het Montferland van Natuurlijk Achterhoek

Goudgele aren – Montferland

 

Een warme zomerse gloed schijnt over een gerstaar op de akker. Deze is gelegen aan de rand van het uitgestrekte bosgebied in het Montferland. Vanuit de Torenmolen in Zeddam loopt een wandelpad langs de glooiende akkers. Het is een geliefd wandel- en natuurgebied.

De Omsteg – Wieken

 

 

 

Landschapsfoto van De Omsteg in buurtschap Wieken.

De Omsteg – Wieken

 

IJzeren duiksteiger bij zand- en grindwinning De Omsteg in de buurtschap Wieken, die ook wel bekend staat als het Wiekense Gat. Hobbyduikers laten zich graag in het heldere water zakken om de onderwaterwereld te verkennen. De 30 meter diepe plas in het gebied wordt omgeven door bloemrijk grasland, houtwallen en struwelen.

Kasteel Slangenburg – Doetinchem

 

 

Landschapsfoto van Kasteel Slangenburg i- Gemeente Doetinchem - Achterhoek

Kasteel Slangenburg – Doetinchem

 

Kasteel Slangenburg in volle glorie. Deze waterburcht stamt grotendeels uit de 17e eeuw. Het statige kasteel is in gebruik als gastenverblijf nabij de St. Willibrordsabdij, die ook op Landgoed Slangenburg is gelegen. Mensen komen er voor stilte, rust en bezinning. Het kasteel ligt vlakbij Doetinchem en valt sinds 2016 onder de Nationale Monumentenorganisatie.

Drassig Weiland – Eldrik

 

 

Landschapsfoto van een drassig weiland bij Eldrik in de gemeente Bronckhorst

Drassig weiland – Eldrik

Ondergaande zon weerspiegeld in het drassige weiland in het buurtschap Eldrik. De fraaie roodpaarse wolkenflarden hangen boven het silhouet van de bomenrij in het open veld. Het is vroeg in het voorjaar en het blad moet nog aan de bomen komen. Het buurtschap Eldrik ligt bij Laag-Keppel, ten zuiden van de Oude IJssel, in de gemeente Bronckhorst.

Grazend Paard

 

 

 

Grazend Paard

Serene rust in de vroege morgen. Een grazend paard  bij zonsopkomst in de Gaanderhei. Er hangt mist boven de weilanden. Dit buurtschap ligt ten oosten van het dorp Gaanderen in de gemeente Doetinchem. Het is een gebied met een geleidelijke overgang van een voornamelijk agrarisch landschap naar de dichte bebouwing van Gaanderen.

Vispassage – Etten

 

 

Vispassage – Etten

 

Een fraaie vispassage om sluis De Pol (bij Etten/Gaanderen). Het Waterschap Rijn en IJssel creëerde er een omlegging voor vissen van ruim anderhalve kilometer in de Oude IJssel. Vissen kunnen nu sluis en stuw De Pol passeren en zo het hoogteverschil van ruim twee meter overbruggen. In het voorjaar van 2016 is het gebied opengesteld voor wandelaars en loopt het Pieterpad er weer doorheen.

Reflectie – Hoog-Keppel

 

 

Landschapsfoto van de reflectie van een prachtige wolkenlucht in de Oude IJssel bij Hoog-Keppel in de Achterhoek.

Reflectie – Hoog-Keppel

 

Een mooie reflectie in het water van de Oude IJssel bij Hoog-Keppel. De spiegeling laat de blauwe lucht met subtiele wolken
en het eerste zonlicht in de vroege ochtend zien. Aan de oever liggen roeibootjes van recreanten.
Een rustieke sfeer in dit prachtige landschap.

Solitaire boom – Gaanderhei

 

 

Solitaire boom – Gaanderhei

 

Een prachtig silhouet van een solitaire boom bij zonsopkomst in de Gaanderhei. Dit is een buurtschap ten oosten van het dorp Gaanderen in de gemeente Doetinchem. Het is een mooi gebied met een geleidelijke overgang van een voornamelijk agrarisch landschap naar de bebouwing van Gaanderen.

Slotermeer – Etten

 

 

Landschapsfoto van het slotermeer bij Etten

Slotermeer – Etten

 

Riet in het Slotermeer, gelegen in het buitengebied tussen Varsselder en Etten in de gemeente Oude IJsselstreek. De zon is net ondergegaan op een herfstige namiddag. Een fraaie wolkenlucht hangt boven het water. Aan het meer ligt een camping van Recreatiecentrum Slootermeer en Scholtenhof. Een perfecte plek om te recreëren.